Uskoro će se Bjelovarčani bicikističkom stazom voziti od rotora kod novog Đačkog doma do rotora u Zvijercima. Završavaju se radovi kojima Grad Bjelovar želi urediti tu, u prometnom smislu, možda i najvažniju ulicu.
-Uređuje se nogostup i biciklistička staza u dužini od oko dva kilometra i većina je posla već odrađena tako da bi do kraja godine sve trebalo biti gotovo. Nije bilo potrebe za izmjenama komunalne infrastrukture ispod zemlje tako da radovi brzo idu – kaže pročelnik za komunalne djelatnosti Ivica Markovinović.
No, dovršetkom biciklističke staze, što odrađuje Poduzeće za ceste, ne završavaju radovi u ulici Zvijerci jer će i kolnik doživjeti preobražaj i prilagodbu osjetno povećanom prometu.
Proširenje Hebrangove
-Cijelom dužinom, također od rotora do rotora, ulica će se proširiti, ubrzati prolazak raskrižjima kao bismo dobili aveniju kroz koju promet nesmetano teče. Ta ulica postaje žila kucavica Bjelovara, jer u tom dijelu grada živi veliki broj stanovnika, tu su škole, trgovački centri, a uskoro i đački dom i prometno je najopterećenija. Stoga se odmah ide u nastavak radova, čim to vremenske prilike dopuste- kaže pročelnik Markovinović.
No ni tu nije kraj radovima u sjevernom dijelu grada, jer je idući korak proširenje ulice A. Hebranga od rotora kod Bille, pa do rotora kod novog đačkog doma. Time će se omogućiti brzi protok vozila praktično od središnjeg gradskog parka pa do kraja Zvijeraca.
-Planovi su napravljeni i samo je stvar prikupljanja dovoljno novca da se to odradi. Istovremeno moramo paziti da radovi ne zaguše protok vozila pa će sve raditi u etapama – zaključuje Markovinović.