Krenete li iz središta Bjelovara prema Đurđevcu i poslije “Šljuke” skrenete desno, naći ćete se u Ulici Vijenac. Za još njezinih prvih stotinjak metara, bit će te u Trojstvenom Markovcu. Nastavite li dalje i baš ste naumili, recimo, okrijepiti se na obližnjem izletištu i vinotočju, ući će te u Puričane, a dalje će vas uredno voditi samo turistički putokazi. No, po povratku, u potpuno istom dijelu Vijenca od Puričana neće biti ni traga ni glasa jer ta strana ulice pripada Letičanima. Apsurd koji do ludila dovodi tamošnje stanovnike već desetljećima nitko ne rješava. Bilo je pokušaja s vijećničkih govornica, no osim table Puričani, koja je tek nedavno stavljena na ulazu od Trojstvenog Markovca, ništa se drugo nije dogodilo. Nenad Blagojević, tako i dalje svakoga dana susjedu preko puta, koji živi u Letičanima, pozdrav šalje iz Puričana.

– Išao sam po dokumente u Gradsku upravu i kod gospođe na drugom katu nikako se nismo mogli sporazumijeti gdje ja živim. Otvarali smo karte grada i jedva sam joj uspio potvrditi moju adresu – prepričava Nenad svoje doživljaje. Ne jednom, nego bezbroj je puta sa svog kućnog praga morao kupce limara iz Letičana usmjeravati na drugu adresu.
– On živi u Letičanima 20, a moja adresa su Puričani 20 i nikako da ljudi pogode kamo trebaju doći. Često u mom sandučiću završavaju i tuđa pošta i računi – doznajemo od Nenada. Susjed Mato Filipan pak samo odmahuje glavom. Ne da mu se više niti zamarati s tim problemima. Srčani je, kaže, bolesnik i što ne vrijedi, ne vrijedi.
– Bitno je da nam na dokumentima piše od kuda smo, a tko nas treba neka traži. Što drugo reći, kada idem platiti račune samo kažem ulicu i kućni broj – miri se Mato sa sudbinom. Dugo već pokušava takvo stanje promijeniti predsjednik Mjesnog odbora Trojstveni Markovac Nenad Nekvapil, dugogodišnji i gradski vijećnik. No, i njemu nekako ne polazi za rukom.
– Ne znam zašto se to već jednom ne riješi za sva vremena. Ovo je stvarno smiješno. Najbolje bi bilo da se u mjesnom domu sazove zbor građana pa da se možda kroz referendumsko pitanje oni izjasne koju adresu žele, Letičane ili Puričane, a Grad iz svojih prihoda podmiri zamjenu dokumenata – predlaže Nekvapil.