Dragi školarci!

Uključite se u novi literarni natječaj Bjelovarskog lista “Malo pero”. Ako volite pisati priče, sastavke, pjesmice ili se izražavati u nekoj drugoj pisanoj formi, ovo je idealna prilika da pokažete što znate. Natječaj je namijenjen učenicima osnovnih škola, od prvog do osmog razreda, a za autore najboljih uradaka osigurali smo vrijedne nagrade. Najbolje ćemo birati u dvije kategorije – među učenicima nižih razreda (od prvog do četvrtog) te među učenicima viših razreda (od petog do osmog). Sve pristigle radove pročitat će i ocijeniti naš stručni žiri za koji smo odabrali Romanu Horvat, ravnateljicu Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar, Vinku Jelića Blata, ravnateljicu Gradske knjižnice “Slavko Kolar” Čazma, i Teu Vodogažec, učiteljicu hrvatskog jezika iz Bjelovara.

Natječaj je otvoren od 5. studenog do 12. prosinca 2018. godine, a autori najboljih radova bit će objavljeni u Bjelovarskom listu 17. prosinca 2018.

Tema ovogodišnjeg natječaja je – “Dobrota”.

Stoga, dragi naši učenici, uzmite svoja pera u ruke i prisjetite se situacija kada ste bili dobri ili kada je vama učinjeno dobro. Pišite nam o dobrim ljudima iz svoje okoline, kako doživljavate dobrotu i zbog čega je ona važna u životu svakoga čovjeka.

Najbolji od uradaka bit će objavljeni u posebnoj knjižici po završetku natječaja, a svi pristigli radovi naknadno u Bjelovarskom listu.

Pozivamo učenike i njihove mentore da nam radove šalju na e-mail adresu malopero.bjelovarski@gmail.com. Radove je potrebno označiti zaporkama te navesti razred autora rada, a u zasebnom dokumentu poslati podatke o autorima (zaporka, ime i prezime učenike, razred, škola, mentor/ica).

S nestrpljenjem iščekujemo vaše radove!