BJELOVAR – Policijski službenici koji provode pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja nezakonitih migracija su 2. studenog oko 3,10 sati  u Novoseljanima pored Bjelovara pokušali zaustaviti vozilo Mercedes Sprinter belgijskih registarskih oznaka.

Vozač je odbio postupiti po znakovima policijskih službenika te je iskočio iz vozila u usporenom kretanju i pobjegao. Utvrđeno je da je u kombi vozilu prevozio više stranih državljana, a u događaju, nasreću, nitko nije ozlijeđen. Strani državljani su dovedeni u službene prostorije policije radi utvrđivanja identiteta te zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj, kao i daljnjeg postupanja sukladno Zakonu o strancima.

Tijekom dana policijski službenici su uhvatili odbjeglog vozača, 27-godišnjeg državljana Ruske Federacije i Kraljevine Belgije te ga se sumnjiči za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravaka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Dalje poduzetim žurnim i intenzivnim mjerama i radnjama policijski službenici su tijekom istog dana uhvatili još dvoje državljana Kraljevine Belgije starih 38 i 26 godina,  a za koje se sumnja da su da su pomagali u bijegu ranije navedenom 27-godišnjaku.

 Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su 03. studenog u večernjim satima predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske – priopćili su iz PU bjelovarsko – bilogorske.

Foto – ilustracija