Piše: Vedran Cindrić

Općinski sud u Bjelovaru presudio je da Tehnička škola Bjelovar mora svojoj bivšoj učenici koja se teško ozlijedila na satu tjelesnog odgoja isplatiti 26550 kuna te preko 10 tisuća kuna sudskih troškova.

No, krenimo redom.

Bjelovarska učenica Tehničke škole, tada petnaestogodišnja djevojčica, teško je ozlijedila kralježnicu na satu tjelesnog odgoja izvodeći stoj na rukama s padom u kolutu. Učenica je pala i zadobila prijelom prvog kralješka u donjem dijelu leđa.

Ozljeda se dogodila u prosincu 2014. godine, a Tehnička škola Bjelovar odbijala je bilo kakvu odgovornost za tu tešku ozljedu jer je, kažu, vježbu izvodila sama, a ne kao drugi učenici koji su je izvodili s dva asistenta koji su im za vrijeme vježbe pridržavali noge.

Sud je odbio argumente škole kao neosnovane.

– Učenica je u vrijeme tog događaja bila maloljetna osoba, pa odgovornost snosi škola. Tijekom obavljanja nastave kao predstavnik škole i odgovorna osoba smatra se profesor koji održava nastavu – stoji, između ostalog, u presudi.

Sada 20-godišnja djevojka ima trajne posljedice zbog teške ozljede u vidu kronične boli i slabije pokretljivosti kralježnice.