Prodaja putem interneta postala je standardna i svakidašnja procedura za mnoge građane. Otkako je Hrvatska ušla u Europsku uniju, online kupovina postala je daleko sigurnija te kupcu pruža veća prava nego što je to slučaj u trgovinama. Ukoliko kupujete u nekoj internet trgovini koji ima sjedište u EU, cijena proizvoda koju ćete platiti će biti upravo onakva kako je navedena, niti kunu viša. Prilikom ovog oblika kupovine, prava potrošača nalažu da, ukoliko kupac ne želi proizvod, ima pravo u roku od 14 dana javiti se trgovcu i obavijestiti ga o raskidu ugovora, vratiti proizvod te tražiti povrat novca. Ovom trendu pridružila se i nekolicina bjelovarskih trgovina pa tako iz udobnosti svoje fotelje, možete naručiti proizvode iz IKOMA prodajnog centra, Vidika i Ljekarne Coner.

– Interes potrošača za internet kupovinu u stalnom je porastu, a sigurni smo da je povjerenje u trgovine jedan od ključnih preduvjeta rasta – kazala je Aleksandra Kragić, prodajna savjetnica iz Ikome. Objasnila je kako je povjerenje najlakše postići podizanjem kvalitete web trgovine, koju oni, kao prodajni centar čiji broj zadovoljnih kupaca raste iz dana u dan, uvelike pridonose stvaranjem pozitivne percepcije javnosti o kupovni preko interneta. IKOMA prodajni centar se profilirao kao inovativna i društveno odgovorna web trgovina koja uspješno postoji na tržištu Republike Hrvatske, ali i tržištu ostalih članica Europske Unije. Osim njih, svojom sigurnom internet trgovinom može se pohvaliti i Vidik u kojem su, iako su tek nedavno započli s web trgovinom, iznimno zadovoljni poslovanjem.

-Mi smo zaista mlada tvrtka kada je riječ o Internet trgovini. Naime, naš web shop zaživio je tek prije tri mjeseca, ali usprkos tomu i više smo nego zadovoljni odazivom građana. Postoji čak i dodatni interes, upiti, a i kupnje su svakodnevne – kazala je Inka Pavičić, direktorica marketinga.