Jutros (ponedjeljak) je osnivač DOKUarta Denis Hladiš uz suradnicu na festivalu Marijanu Kranjec i gradske čelnike Daria Hrebaka i Valne Bastijančić Erjavec najavio 12. DOKUart koji počinje u subotu 30. rujna nizozemskim filmom  Djeca gospođice Kiet, a završava 6. listopada dok prodaja ulaznica kreće 29. rujna u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar.

-U glavnom festivalskom programu u 7 dana bit će prikazano 7 domaćih i inozemnih filmova po izbori selektorice Rade Šešić, ugledne suradnice mnogih festivala dokumentarnog filma.  Na festivalu će biti tri hrvatske premijere, a jedan od filmova je bio i nominiran za nagradu Oscar. Posebni gosti festivala će biti ugledni redateljski par Peter Lataster i Petra Lataster – Czisch – izjavio je Hladiš te također naveo da će premijerno biti prikazani i filmovi ”Biti učitelj” mladog njemačkog redatelja Jakoba Schmida i ”Korida” Siniše Vidovića.

-Festival ima i bogat popratni program. Osim posebnih projekcija u svima već dobro poznatom DOKUbusu gdje se besplatno mogu pogledati projekcije sa prijašnjih festivala, DOKUart tradicionalno gostuje na selu, ovoga puta u Velikom Grđevcu. Također, sastavni dio festivala je i Mali DOKUart koji već 10. godinu za redom nagrađuje dokumentarne filmove osnovnoškolaca kao i DOKUradionica za osnovnoškolce s uglednim predavačima. Svi filmovi će biti prikazani u dvorani Kulturnog i multimedijskog centra s početkom u 19.30h a cijena ulaznice je 20 kuna – istaknuo je Denis Hladiš.

Gradonačelnik Dario Hrebak naglasio je da je ovaj festival iznimno bitan za bjelovarsku kulturu te je posebno pohvalio Mali DOKUart koji oplemenjuje djecu i stvara mlade kreativne ljude.