Od posljedica prometne nesreće koja se dogodila jučer nešto prije 20 sati u Garešnici, u bjelovarskoj Općoj bolnici sinoć je preminuo 76-godišnji D. K. iz Tomašice. Nesreća se dogodila u 19.50 sati u Graničarskoj ulici u Garešnici, gdje je prema Kajgani putovao 30-godišnji vozač Ford Focusa bjelovarskih registracija.

-Desnom stranom vozila prilikom obilaženja, 30-godišnjak je zapeo za neosvijetljeni bicikl i 76-godišnjeg pješaka koji je gurao bicikl bez reflektirajućeg prsluka ili reflektirajuće odjeće, krećući se kolnikom u istom smjeru, pri čemu su pješak i bicikl odbačeni u putni jarak. Vozač se zaustavio te pozvao hitne službe – stoji u policijskom priopćenju u kojem se navodi da je zbog zadobivenih tjelesnih ozljeda 76-godišnjak Hitnom medicinskom pomoći prevezen u Opću bolnicu Bjelovar gdje je nakon ukazane liječničke pomoći preminuo.

-76-godišnji D. K. s prebivalištem u Tomašici prva je žrtva ove godine na prometnicama Bjelovarsko – bilogorske županije. Temeljen naloga zamjenice Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru, na tijelu smrtno stradalog će se danas obaviti obdukcija. Osnovano se sumnja da je 30-godišnji vozač, koji je bio pod utjecajem alkohola, počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu zbog čega je uhićen i doveden u službene prostorije policije na daljnje kriminalističko istraživanje – izvijestila je policija.

Foto – ilustracija