BJELOVAR – Na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine nepravomoćno je na Općinskom sudu u Bjelovaru zbog teške krađe osuđen I. T.

On je proglašen krivim jer je 13. travnja 2015. godine, tijekom noći, provalio u trgovinu mješovite robe u mjestu Dobrovac nedaleko od Lipika. Kako stoji u presudi, on se osobnim automobilom VW Pasat nepoznatih registarskih oznaka dovezao do trgovine i nasilno otvorio ulazna vrata dućana. Podesni predmet ovaj je provalnik zavukao između vrata i dovratka na ulaznim vratima pa razvalio bravu, a potom je iz unutrašnjosti trgovine ukrao gotovo 750 kutija raznih vrsta cigareta vrijednih više od 12 tisuća kuna. Presudom je određeno da toliki iznosu u roku od 15 dana nakon pravomoćnosti presude mora isplatiti trgovačkom društvu koje je oštetio.

Ovaj se optuženik uopće i nije pojavio na suđenju pred Općinskim sudom u Bjelovaru, a na optuženičkoj klupi sjedila su još dva muškarca, koja su se teretila da su skupa s njim počinili ovo kazneno djelo. Obojica su istaknula da se ne osjećaju krivima i da nisu sudjelovali u ovoj provalnoj krađi, a supruga jednog od njih je svjedočila kako je njen muž te noći bio s njom i njihovim djetetom i nije mogao sudjelovati u ovom nedjelu. Prilikom iznošenja obrane drugooptuženi je kazao da poznaje I. T. godinama i da je s njim u dobrim odnosima te da su se kao djeca zajedno drogirali. Za svog prijatelja je naglasio da je bio ovisnik o heroinu i da ga je u posljednje četiri godine vidio samo dva puta, i to u posljednjih šest mjeseci. Sudsko vijeće na kraju je povjerovalo u iskaze drugog i treće optuženog te je protiv njih odbačena optužba.