Da je inzistiranje bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka na provjerama diploma i stečenim stručnim spremama bilo svrsishodno i potrebno, svjedoče i posljednja događanja o kojima se u Bjelovaru naveliko govori. Čini se da je gradonačelnik Hrebak uistinu odlučan u tome da prvo raščisti situaciju u “svojim” redovima, a sve s ciljem da pokaže Bjelovarčanima da je ozbiljno mislio kada je govorio da će zasukati rukave i ozbiljno se primiti posla.
Naime, prema neslužbenim informacijama, otkriveno je nekoliko novih lažiranih diploma, navodno njih čak pet. Detaljna provjera navodno je u bjelovarskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Bjelovara iznjedrila nove ljude koji su lažnim dokumentima stekli stručna zvanja. Zapravo, navodno se radi o ljudima koji su zaposleni s odgovarajućom stručnom spremom, a onda su, zbog želje da dobiju veće koeficijente, a time i veću plaću, lažirali dodatna zvanja.
– Za sada ništa ne mogu komentirati jer proces provjera još uvijek traje – kratko je glasine o lažnim diplomama i stručnim spremama komentirao bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.