U bjelovarskoj gradskoj upravi danas je zaposleno desetak osoba manje nego što ih je bilo na početku mandata Darija Hrebaka, gradonačelnika koji je pobijedio u drugom krugu lokalnih izbora 2017. godine, čulo se na sjednici Gradskog vijeća održanoj u utorak. Kada je preuzeo mandat, Hrebak je “naslijedio” 87 službenika i zaposlenika, a danas ih je 79.

Nova sistematizacija

Do smanjenja broja zaposlenika gradske uprave došlo je ponajviše zbog njihova odlaska u mirovinu, a uvedena i nova sistematizacija radnih mjesta po kojoj su ukinuta ona radna mjesta koja su bila nepopunjena, a uvedena su neka nova tamo gdje je bilo potrebe. Pojasnila je to na početku sjednice Željka Vizi, voditeljica Odsjeka za naplatu i pravne poslove.

Više javnih nabava

– Imali smo samo jednu osobu za javne nabave, a zahvaljujući velikom povećanju opsega poslova zbog uspješno kandidiranih projekata na EU fondove, bilo nam je potrebno pojačanje pa ih sada imamo još dvoje. Nismo zapošljavali nove osobe, nego smo preraspodijelili postojeće – pojasnila je.

Podsjetimo, jedna od prvih odluka gradonačelnika Hrebaka bila je ona o zabrani novog zapošljavanja što je dovelo do godišnje uštede od 1,5 milijuna kuna s tendencijom daljnjeg povećanja.