Nakon ljetnog upisnog roka u prve razrede srednje škole, u 15 srednjih škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije ostalo je još 197 slobodnih mjesta za upis u jesenskom roku. Od toga broja u Bjelovaru u kojem je sedam srednjih škola te srednja glazbena, ostalo je svega 61 slobodno mjesto i to u četiri srednje škole.

Tako je na iznenađenje mnogih za jesenski upisni rok u bjelovarskoj Gimnaziji ostalo još 15 slobodnih mjesta i to sedam u jezičnoj te osam u općoj gimnaziji. U Obrtničkoj školi je 18 slobodnih mjesta od toga šest za obrazovni program zavarivača, tri za bravara te devet slobodnih mjesta za program pomoćnog bravara. 21 mjesto ostalo je nepopunjeno u Glazbenoj školi “Vatroslav Lisinski”, dok su ostale bjelovarske srednje škole popunile svoje upisne kvote već u ljetnom upisnom roku.

Ove godine najveći interes učenici su pokazali za upis u Medicinsku školu te Tehničku školu što je i logično s obzirom da je riječ o zanimanjima koja su sve traženija na tržištu rada. Zadovoljni su i u ostalim školama koje su uspješno popunile upisnu kvotu od Ekonomske i birotehničke preko Komercijalne i trgovačke pa sve do Turističko-ugostiteljske i prehrambene te Obrtničke škole koje postaju sve zanimljivije učenicima jer je riječ o školovanju za deficitarna zanimanja.