U bitku za novi mandat bjelovarsko-bilogorskog župana, ali i većinu u Županijskoj skupštini, aktualni župan Damir Bajs kreće uz doista široku potporu. Podršku programu Nezavisne liste Damira Bajsa dali su članovi Hrvatske stranke umirovljenika, Stranke umirovljenika, Bloka umirovljenika zajedno, OraH-a, Nezavisnih seljaka Hrvatske, nezavisni kandidati za načelnike Općine Kapela, odnosno Velika Pisanica Danijel Kovačec i Fredi Pali, Hrvatska seljačka stranka braće Radić i “teškaši” s lijevog centra, HNS i SDP.

Ističući kandidaturu za župana, Bajs je okupljene podsjetio da je još prije četiri godine svaki peti zaposlenik na području BBŽ radio u tvrtci koja je bila u predstečaju, dok su od 2014. godine svi pokazatelji poslovanja poduzetnika na području županije “u zelenom”. Pri tomu, posebno mjesto zauzima podatak da je Bjelovarsko-bilogorska županija s ulaganjem od 1,2 milijarde kuna druga u Hrvatskoj.
– Nije to slučajno, to je zajednički rad i to su zajednički napori svih nas – naglasio je Bajs, posebno naglasivši poljoprivredu kao stratešku granu razvoja ovog kraja. Uz brigu o socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, iskorak u kvaliteti obrazovanja, ali i zdravstva, Bajs je istaknuo značaj prometne povezanosti.

– Pitanje izlaska iz prometne izoliranosti svakako je jedno od važnih županijskih pitanja. Pruga Sveti Ivan Žabno – Gradec prva je pruga koja se gradi u Hrvatskoj nakon 50 godina stanke. Bit će završena do kraja ove godine, a nakon toga ovaj dio županije postat će predgrađe Zagreba – kazao je dodavši kako do Zagreba mora voditi i brza cesta, uz postojeću državnu.