Trgovački lanac Pevec u 2018. godini je ostvario neto dobit od 139,6 milijuna kuna, što je rast u odnosu na godinu ranije kada je iznosila 111 milijuna kuna, a ukupni su prihodi iznosili 1,95 milijardi kuna, istaknuto je u četvrtak na konferenciji za novinare, na kojoj je najavljeno i da se razmišlja o promjeni imena tvrtke.

“Godina je čak i malo bolja nego smo očekivali, imali smo dosta izazova tijekom 2018. vezano uz dobavljače, tako da su rezultati stvarno odlični s obzirom na okolnosti”, rekao je predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević.

Osvrnuo se i na poslovanje tvrtke u zadnje tri godine, izdvajajući pritom da su u odnosu na 2015. godinu, zaključnu godinu poslovanja prethodnog vodstva, ukupni prihodi porasli za 65 posto, dok je neto dobit viša za gotovo 480 posto.

Uz to, u protekle tri godine Pevec je u vlasništvo preuzeo osam postojećih prodajnih centara, otvorio pet novih, zaposlio gotovo 600 djelatnika te povećao prosječnu plaću zaposlenicima za 24 posto.

“Cilj je Uprave povećanje prosječne neto plaće na iznos od 7.500 kuna kroz naredne dvije godine”, rekao je Lovrinčević, navodeći kako minimalna neto plaća u Pevecu iznosi 4.000 kuna te kako je cilj da od 1. siječnja 2020. iznosi 5.000 kuna.

Lovrinčević je najavio i kako se razmišlja o promjeni imena tvrtke, kako bi se izbjegle negativne konotacije s kojima su se nedavno susretali.

Stav tvrtke je da je došlo vrijeme da se promijeni ime, no kada će to biti ne ovisi samo o nama, rekao je.

Dodaje i da su u vezi promjene imena angažirali nekoliko agencija, čekaju se rješenja te će ih predstaviti čim ih budu imali.

“Ne žuri nam se, ime koje imamo je u našem vlasništvu, zaštićeno je i nismo pod presingom”, rekao je Lovrinčević, dodajući da vjeruju kako će bez obzira na ime potrošači znati da su to oni i nastaviti kupovati kod njih. Lovrinčević je podsjetio i kako je prošle godine, prvi put nakon stečaja (2009.), isplaćena dividenda dioničarima, u iznosu od 80 milijuna kuna, što čini 75 posto ukupne dobiti iz 2017. godine. (Hina)