Na adresu Kulturnog centra „Mato Lovrak“ već uvelike pristižu prijave za posjet učeničkih ekskurzija iz svih krajeva Hrvatske. Među prvima je pristigla ona osnovne škole iz Vodica čiji će učenici u Velikom Grđevcu boraviti tri dana, i to zahvaljujući ovogodišnjem proširenju ponude koja uključuje spavanje u SRC Kukavica, uz istodobno održavanje škole u prirodi, ali i korištenje najvećeg turističkog aduta, kompleksa bazena, koji ove godine, po riječima načelnika općine Marijana Dautanca, otvara vrata već 15. svibnja.

-Najveći dio učenika dolazi u svibnju i lipnju, i prema dosadašnjim najavama, tada očekujemo rekordan broj posjeta. To znači da će sve sadržaje koje nudimo vidjeti oko 750 učenika koji dolaze u aranžmanima turističkih agencija, čemu valja pridodati i velik broj onih koji će to učiniti samostalno. Premda se početak kupališne sezone nekima može činiti preuranjenim, ovogodišnje turističko ljeto dočekujemo osjetno pripremljeniji jer posjetiteljima i za nešto hladnijih dana nudimo toplu vodu za kupanje u bazenima koju grijemo solarnim sustavom, a cijena ulaznica i boravka ostaje na lanjskoj razini. Stoga ovogodišnju brojku posjetitelja procjenjujemo na 40 tisuća, pri čemu zahvaljujući pojedinim organizacijskim promijenama posjetiteljima među kojima očekujemo i one iz inozemstva, jamčimo osjetno višu razinu usluge – kaže Dautanac.

Jedan od koraka u tim nastojanjima je i zapošljavanje osam sezonskih djelatnika. Premda, kako tvrdi načelnik, ova brojka na prvi pogled možda i ne izgleda impresivno, prije samo nekoliko godina malo se tko nadao da će se u Velikom Grđevcu moći zarađivati i od turizma