Na brezovački aerodrom protekloga su petka sletjeli Talijani koji su ovdje došli uživati u lovačkim aktivnostima. Kao dobar domaćin dočekao ih je Vladimir Jasek, predsjednik Zrakoplovnog kluba Bjelovar i voditelj pilotske škole. Nije ovo prvi puta da na brezovački aerodrom slijeću lovci, no ovaj je Talijan shvatio da mu je ovakav način prijevoza brži i jeftiniji pa će i ubuduće s kolegama iz Venecije baš na ovaj način dolaziti u Bjelovar.

– Put automobilom iz Venecije traje oko osam sati, a avionom se stiže za dva, eventualno dva i pol sata. Iako se ne može uspoređivati automobilska potrošnja goriva i količina goriva potrebna za let, na kraju ipak ispadne da je, primjerice, za tri osobe jeftinije doći avionom nego li automobilom – pojašnjava Jasek. Ističe i kako je ovo odličan način turističke promocije koju bi valjalo jače popularizirati, a koja postaje aktualna posebice netom prije održavanja Jesenskog sajma.

– I prijašnjih smo godina dočekivali goste koji avionom dolaze iz Poljske, Češke ili Hrvatske. Naime, takav je način prijevoza vrlo ekonomičan, a s obzirom da je Hrvatska članica EU, nisu potrebni niti nikakvi posebni papiri, već treba pratiti uobičajenu proceduru koji svi piloti znaju – ističe Jasek. Napominje kako su članovi Zrakoplovnog kluba svojim gostima i posjetiteljima uvijek na usluzi, a s obzirom da je aerodrom u Brezovcu označen na svjetskim kartama aerodroma za očekivati je veću popularizaciju ovakvog vida turizma.