ŽDRALOVI – Nogometaši ždralovačke Mladosti s pripremama za novu sezonu startaju danas (utorak) s početkom u 18 sati. Trener Nikola Papac je pomno razradio pripremni plan prema kojemu će Ždralovčani odraditi 23 treninga te samo pet pripremnih utakmica. Bit će to prve ljetne pripreme koje će momčad s Brda odraditi po novom sistemu treninga kojeg je Papac uveo prošlu zimu, a koji se proteklo proljeće pokazao vrlo uspješnim.

-Nećemo kao do sada imati klasične pripreme. Naš plan je da polako ulazimo u formu i da kroz cijele pripreme, a kasnije i prvenstvo rastemo. To znači da bi na kraju sezone trebali biti u najboljoj formi što smo na određeni način potvrdili proteklo proljeće. Ono što je također važno je to da na svakom treningu imamo preko dvadeset igrača tako da možemo raditi kvalitetno. Od igrača ćemo tražiti maksimalnu posvećenost treninzima koji će biti intenzivni, zanimljivi i naravno naporni – najavio je Papac te je dodao.

-Kroz treninge ćemo nastojati razviti naš prepoznatljiv stil igre koji će se bazirati na visokom presingu s puno trke i discipline. Nastojat ćemo protivnike tjerati na pogreške i nakon tih situacija poentirati. Svjesni smo da takva igra ostavlja našu obranu na svojevrsnoj vjetrometini, no vjerujemo da naša posljednja linija ima kvalitetu pozitivno rješavati te situacije – dodaje trener Mladosti.

U novu sezonu Mladostaši ulaze kao prvi favoriti za naslov prvaka u novoosnovanoj Trećoj HNL Sjever. Riječ je o momčadi koja već sezonama igra u gotovo identičnom sastavu, koja ima kvalitetu, organizaciju, iskustvo i zajedništvo. Konkurencija, izuzev susjednog Bjelovara, dolazi iz nižeg ranga natjecanja tako da je Mladost i u tom pogledu u određenoj prednosti.

Ne bježimo od uloge favorita, no tek sada ćemo vidjeti jesu li odlični rezultati na proljeće bili slučajni. Nama je najvažnije da svaku utakmicu shvatimo ozbiljno, da u svakoj damo maksimum i onda nema razloga da ne ostvarimo sve ciljeve. Svjesni smo toga da će protiv nas svi ići dvjesto posto, no to nam treba biti samo dodatni motiv da pokažemo da smo najbolji. Još u završnici prošle sezone smo obavili razgovore sa svim našim igračima i mogu reći da su svi izrazili želju da napadnemo prvo mjesto – kazao je Papac uz napomenu da Mladost, uz rezultatski, ima i druge ciljeve.

Želimo napredovati u svim segmentima. I u rezultatskom i u kvalitativnom i u organizacijskom i u financijskom. Mi smo tu i zbog naših igrača kojima želimo pomoći da naprave iskorak i možda odu u neke više lige. Zato ćemo s njima ozbiljnije individualno raditi i tko zna. Možda ćemo jedan dan Bošnjaka, Nikolića, Mlinarića, Buzuka ili možda čak i Srbljanovića gledati u Prvoj HNL. Ako svaki od njih uz kvalitetan radi i pristup do kraja sezone napreduje desetak do petnaest posto tek ona ćemo moći reći da smo bili uspješni – zaključio je Papac.

IGRAČKI KADAR
VRATARI: Srbljanović, Vranić, Tepeš, Polak
OBRANA: Kosanović, Muniz, Nikolić, Bošnjak, Mlinarić, Vidojević, Vujašković
VEZA: Vrbanić, Renić, Trupac, Pavlović, Vučak, Jakšić
NAPAD: Sučić, Furmek, Sabljić, Kočiš, Buzuk, Đuričić


Mateo Jakšić prvo pojačanje

Novi igrač Mladosti je Mateo Jakšić, igrač ponikao u školi nogometa NK Bjelovar koji je odradio i jednu juniorsku sezonu u zagrebačkoj Lokomotive. U seniorskoj konkurenciji odradio je jednu sezonu u Bjelovaru, jednu u Osijeku II i proteklu u drugoligašu Međimurju. Čvrsti i motorični nogometaš primarno igra na poziciji zadnjeg veznog i bit će sjajan dodatak za Papčevu momčad.

  • Postigli smo dogovor na obostrano zadovoljstvo. Važno je da je riječ o domaćem mladom igraču mlađem od 21 godinu. Prijelazni rok još uvijek traje tako da nije isključeno da nam pristupi još jedan igrač. U kontaktu smo s jednim kvalitetnim napadačem i kada bi se s njim dogovorili time bi zaključili kadar za sljedeću sezonu – kazao je Zoran Kukec, sportski direktor Mladosti.