Između 178 tisuća omotnica pristiglih na drugi krug nagradne igre Porezne uprave izvučena je ona koju je poslala Bjelovarčanka Marija Šćuric, i time osvojila 25 tisuća kuna. Sretna dobitnica nije željela komentirati rezultate izvlačenja tek rekavši da su stigle brojne čestitke rodbine i prijatelja. Preostali dobici su također novčani i idu od sedam i pol do 15 tisuća kuna.
Kako su izvijestili iz Porezne uprave, nakon što su građani tijekom 1. kola nagradne igre ”Traži račune i ulovi kune” napunili čak 87 poštanskih vreća s omotnicama, u drugom kolu taj se broj udvostručio. Građani su napunili čak 178 velikih poštanskih vreća sa oko 178.000 omotnica, odnosno više od 3.500.000 računa, što je najveći odaziv u jednom od kola nagradnih igara Ministarstva financija – Porezne uprave. Građani su time iskazali da i dalje u velikoj mjeri podržavaju fiskalizaciju.
Porezna uprava zahvalila sudionicima
– Zahvaljujemo se građanima Republike Hrvatske na velikom odazivu na nagradnu igru ”Traži račune i ulovi kune”, odnosno što kontinuirano pridonose uvođenju reda, suzbijanju sive ekonomije i nelojalne konkurencije. Slanjem računa aktivno sudjeluju u nadzornim aktivnostima, što je Poreznoj upravi od velike pomoći. Želimo naglasiti da po srijedi nije samo obična nagradna igra. Kako bi se među velikom većinom poštenih obveznika otkrio manji dio njih koji uporno ne poštuju pravila, sve pristigle omotnice se otvaraju, a računi se provjeravaju i Porezna uprava po potrebi postupa u skladu s propisima. Zbog vrlo važne uloge građana u fiskalizaciji i dalje ih pozivamo na borbu za uređeniju državu i sigurniju zajedničku budućnost. Čestitam svim dosadašnjim dobitnicima – nakon rekordnog odaziva građana izjavila je pomoćnica ministra i ravnateljica Porezne uprave Jasna Kropf.