U tragičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u šumi „Glogovnica” između Marčana i Donjih Lipovčana u okolici Čazme preminuo je 36-ogodišnji traktorist, priopćila je u utorak ujutro bjelovarsko-bilogorska policija.

Vozač je upravljao traktorom s priključenim prednjim vilicima bez vozačke dozvole jer nije položio ispit niti za jednu kategoriju, a do nesreće je došlo u ponedjeljak oko 17.15 kada je zbog neprilagođene brzine te atmosferskih prilika. Traktor se naglo zanio udesno te sletio u desni putni jarak koji je dva metra niži od razine kolnika.

U trenutku slijetanja prednje vilice udarile su u zemlju, a vozač izletio kroz prednje vjetrobransko staklo i pao između prednje vilice i kotača. Nakon prvoga udara traktora u zemlju došlo je do pada traktora na kotače, te ponovnog podizanja traktora i zanošenja u desno i ponovnog pada na kotače. Prilikom zanošenja, traktora je prignječio vozača koji je od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminuo.

Očevidom prometne nesreće je rukovodio zamjenik Općinske državne odvjetnice u Bjelovaru, koji je za danas, 30. travnja naložio obdukciju dok će se na traktoru obaviti tehnički pregled u cilju utvrđivanja njegove tehničke ispravnosti. Ovo je treća poginula osoba u prometnim nesrećama ove godine na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Foto: ilustracija