Jučer 12. kolovoza oko 18 sati 26-godišnji vozač iz Grubišnog Polja  upravljao je svojim osobni automobilom marke Volkswagen Golf (DA) Ulicom kralja Tomislava u Velikoj Barni u pravcu Velikog Grđevca. Dolaskom u neposrednu blizinu kbr. 120,  uslijed neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste (desni zavoj, cesta u usponu), desnim kotačima zahvatio je desnu bankinu i nastavio se kretati po  putnom jarku, vozilom prešao preko putnog mosta, nakon čega je prednjim lijevim krajem vozila udario u betonske prilazne stepenice kuće navedenog kućnog broja. Nakon udara automobil je odbačen u zrak gdje se preokrenuo oko svoje osi i potom pao na tlo.

U ovoj prometnoj nesreći, uslijed zadobivenih ozljeda, na mjestu događaja preminuo je 26-godišnji vozač. Stradali vozač je policijski službenik Policijske postaje Grubišno Polje i u trenutku prometne nesreće bio je van službe u civilnom odjelu.

Očevidom prometne nesreće rukovodio je zamjenik Općinske državne odvjetnice u Bjelovaru.

Ovo je 11 poginula osoba u prometnim nesrećama na prometnicama Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske ove godine – stoji u dopisu PU bjelovarsko – bilogorske.