VELIKO TROJSTVO – U sklopu događanja koja su organizirana povodom obilježavanja Dana Općine Veliko Trojstvo, prošlog je vikenda ondje održano 17. izdanje općinske te 11. izdanje međunarodne izložbe vina. Na tu je, sad već tradicionalnu manifestaciju, ove godine pristiglo čak 90 uzoraka vina i voćnih likera koje su napravili domaći vinogradari i voćari te njihovi kolege iz Kapele, Virja, Hlebinca, čak i iz susjedne Mađarske. Unatoč lošoj prošlog godini, u kojoj je mraz poharao ovdašnje voćnjake i vinograde, vinari i voćari su kvalitetom svojih proizvoda opet nadmašili same sebe pa su razloga za zadovoljstvo imali i vinari, degustatori te sami organizatori izložbe, koja je održana u velikotrojšćanskoj Etno okućnici.

-Ove godine niti jedno vine nije odbačeno, a to puno govori o njihovoj kvaliteti. Prošlog vikenda u Veliko Trojstvo stiglo je jako puno posjetitelja koji su u veseloj atmosferi naše Etno okućnice uživali u vinima i likerima koji su ove godine prezentirani na našoj izložbi, kao i dobrom društvu – istaknula je Senka Jandrašinčec, predsjednica Udruge vinogradara, vinara i voćara iz Velikog Trojstva, koja je glavni organizator ovog, sve posjećenijeg događanja.
Iako stručno povjerenstvo nije imalo nimalo lagan zadatak, odabrana su i pobjednička vina. Titulu šampiona izložbe tako je ove godine zaslužilo vino Zlatka Beleca iz Hlebinca, šampionom Općine Veliko Trojstvo proglašeno je vino Senke Jandrašinčec, a šampionom Udruge vinogradara, vinara i voćara Veliko Trojstvo vino Valentina Crnkovića iz Martinca.
Događanja povodom ovotjednog Dana Općine Veliko Trojstvo nastavljaju se i ovoga vikenda kada je, među ostalim, na rasporedu natjecanje u spravljanju gulaša.