Saborski zastupnik Miro Totgergeli (HDZ) potvrdio je danas navode načelnika Općine Velike Pisanice Fredija Palija da pojedini načelnici koji nemaju HDZ-ove članske iskaznice nisu pozvani na sastanak s HDZ-ovim državnim tajnikom Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova Velimirom Žuncem. Zastupnik Totgergeli poslao je otvoreno pismo načelniku Paliju i objasnio zašto načelnici Općina nisu dobili pozivnicu.
Panonska regija
– Na moju inicijativu prije tri godine sastao se kolegij načelnika i gradonačelnika na koji ste se i Vi odazvali. Na drugom kolegiju načelnici i gradonačelnici odlučili su uputiti Vladi zamolbu da Bjelovarsko-bilogorsku županiju svrsta u „Panonsku regiju“ prema NUTS 2 klasifikaciji, dok ste se Vi tome protivili i niste željeli sudjelovati na spomenutom kolegiju, pretpostavljam zbog toga što ste smatrali da su 15% veće potpore vašim gospodarstvenicima previsoke – stoji u Totgergelijevom pismu. Zastupnik HDZ-a dodaje da je 19 načelnika i gradonačelnika različitih političkih opcija, pa i nezavisnih, okupljenih oko spomenute inicijative odlučilo i dalje se okupljati i zajednički raspravljati o važnim temama za jedinice lokalne samouprave.

– Smatram zato da je, ako govorite o političkoj korektnosti i licemjerstvu, doista nekorektno i licemjerno prozivati nekoga tko organizira kolegije, a ne prozivati Župana koji ih je dužan sazivati, a ne saziva ih već gotovo sedam godina. Radujem me stoga što ste ovu našu inicijativu prepoznali kao pozitivnu i što sada ponovno želite biti njezin dio – istaknuo je Totgergeli.

Podsjetimo, danas su se u Siraču sastali gradonačelnici i načelnici iz koalicije HDZ-a, HSLS-a i HSS-a gdje su s HDZ-ovim državnim tajnikom Velimirom Žuncem raspravljali o mogućnostima financiranja projekata putem EU fondova.

Pozivnicu na današnji sastanak nisu dobili načelnici Velike Pisanice, Velikog Grđevca, Ivanske i Kapele. U tim općinama na vlasti nije ni HDZ, a niti HSS ili HSLS.