Je li Bjelovarski sajam, odnosno Sajam konja i opreme za konje koji je održan u sklopu Proljetnog bjelovarskog sajma ,izvorište epidemije konjske influence koja se proširila na cijelu državu ? To je pitanje postavio predsjednik bjelovarskog HSS-a Zdenko Kramarić na današnjoj konferenciji za novinare.
-Tražimo od Bjelovarskog sajma da se očituje jesu li poduzete sve propisane mjere zaštite kod dovoza životinja na sajam , odnosno je li ih pregledao veterinar. Naime, nakon sajma počele su stizati dojave da su konji koji su bili na sajmu bolesni, a to je potvrdio u svom dopisu i predsjednik Hrvatskog konjičkog saveza Ognjen Preost. Ukoliko je bilo propusta u organizaciji očekujemo da odgovornost snose Bjelovarski sajam, te Bjelovarsko – bilogorska županija i Grad Bjelovar kao suvlasnici- kazao je Kramarić.
U odgovoru na prozivke iz HSS-a iz Službe za odnose sa javnošću Bjelovarskog sajma su poručili kako je sva četiri dana održavanja sajma tamo bio i veterinar dostupan 24 sata, te da je sve odrađeno u skladu sa pozitvnim zakonskim propisima o držanju životinja. Kako u HSS-.u kažu da se od infulence, čije liječenje stoji dvije tisuće kuna, već razboljelo oko tisuću grla, očito je ova priča još daleko od kraja, a i Ministarstvo poljoprivrede je objavilo da se u raznim dijelovima Hrvatske pojavila ta bolest.