Tim hitne medicinske pomoći u Bjelovaru nalazi se u izolaciji nakon što su u četvrtak intervenirali prema djetetu čiji se roditelji nalaze u samoizolaciji, ali tu informaciju nisu prenijeli kada su zvali hitnu pomoć. Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs stoga je na tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije apelirao na odgovorno ponašanje i poštivanje naputaka za sprječavanje širenja koronavirusa.

„Imali smo slučaj da roditelji nisu javili da su u samoizolaciji kada su nazvali za intervenciju za svoje dijete. Sada je jedan naš tim hitne medicinske pomoći u izolaciji sve dok ne dođu nalazi testova za roditelje i dijete koji su bili u samoizolaciji. Sve službe, od policije i vatrogasaca do hitne pomoći, izaći će na vaš poziv, ali ako ste u samoizolaciji, javite im da se znaju pripremiti”, istaknuo je župan Bajs. Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije sastao se sa stožerima pet gradovima BBŽ vezano uz odluku nacionalnog stožera o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja.

U četvrtak su s radom započele izdvojene ambulante u Bjelovaru i Daruvaru koje služe samo za pregled osoba za koje postoji sumnja da su zaražene koronavirusom. Ambulante rade 24 sata dnevno sve dane u tjednu, a prije dolaska potrebno se najaviti telefonskim putem, pojasnila je Ljubica Ćaić, ravnateljica Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije. Bjelovarski hotel Central, čulo se na tiskovnoj konferenciji, prenamijenit će se u karantenu.