Piše: Vedran Cindrić

Predsjednik SDP-a Bjelovarsko – bilogorske županije Tihomir Jaić jučer je na Predsjedništvu županijske organizacije potpisao neopozivu ostavku na mjestu predsjednika, da bi ju kasnije povukao to jest nije ju poslao u središnjicu stranke koja se nalazi u Zagrebu jer je promijenio mišljenje i kao takva, kaže, ostavka je nevažeća.

Naime, portal Bjelovarac. hr je u posjedu jučerašnje potpisane ostavke Tihomira Jaića zbog čega smo ga i kontaktirali.

-Da, potpisao sam jučer ostavku, ali kada sam vidio kuda sve to ide ostavio sam ju na stolu i nisam ju proslijedio u Zagreb predsjedniku stranke stoga taj potpisani papir ništa ne vrijedi jer ga ja osobno nisam uručio nadležnima. Netko je iskoristio tu situaciju i sa stola uslikao moju ostavku koju, ponavljam, povlačim to jest ona zapravo ne vrijedi i ostajem predsjednik SDP-a Bjelovarsko – bilogorske županije – rekao nam je u razgovoru Jaić.

Na pitanje što ga je uopće ponukalo da potpiše pa povuče ostavku kazao je sljedeće.

Babić novi tajnik stranke?

-Mislio sam se maknuti, ali kada sam vidio kuda sve to ide odlučio sam ostati jer nije normalno da se odmah na početku mandata novom predsjedniku podmeću klipovi. Naime, neki članovi nisu željeli poduprijeti nove prijedloge novog predsjednika kao ni prijedlog da Vedran Babić bude novi tajnik stranke. Mislim da to nije u redu i mislim da se novoj garnituri vlasti treba dati šansa prvih šest mjeseci da naprave što misle da je najbolje pa onda vidjeti i napraviti analizu koliko je to dobro, a ne ovako – zaključio je Jaić.

No, s druge strane, iz stranačkih krugova SDP-a se priča da je Jaićev favorit na nedavnim izborima u SDP-u bio Željko Kolar za kojega je, kažu, vodio kampanju te da ovaj čin sada vide kao prebjeg u ‘tabor’ Peđe Grbina. Sve u svemu, svakako nas očekuju zanimljivi dani u županijskom, ali i gradskom SDP-u.

Jučerašnja potpisana neopoziva ostavka Tihomira Jaića

Podsjetimo, Tihomir Jaić predsjednik županijskog SDP-a postao je u lipnju 2018. godine. Na posljednjim parlamentarnim izborima nalazio se na 10. mjestu SDP-ove izborne liste te nije uspio ući u Sabor.