Na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci uvjetno s rokom kušnje od godine dana, nepravomoćno je na Općinskom sudu u Bjelovaru osuđena D. V., koja je još prije četiri godine u Končanici počinila kazneno djelo teške krađe.

Ona se prema presudi, u namjeri stjecanja nepripadne materijalne dobiti, zajedno sa troje svoje malodobne djece osobnim automobilom dovezla do obiteljske kuće u mjestu Otkopi kraj Končanice. Potom je uporabom tjelesne snage nasilno otvorila ulazna vrata i prozor ostave i ušla u unutrašnjost kuće i bacila se na posao.

Iz kuće u koju je provalila, D. V. je ukrala brojne predmete poput više komada posteljine, obuće i odjeće, parfema, pribora za higijenu, aparat za brijanje, mašinicu za šišanje, televizor, šivaću mašinu, noćne lampice, tepihe, video kazete, DVD-e i radio kazete, posuđe, mikrovalnu pećnicu, rešo, rakiju, pivo, vino i liker, hranu koju je ondje pronašla, radio, usisavač, peć na kruta goriva, bušilicu, flaskericu, alat, sat budilicu, prašak za rublje, sapune, šampone, ručnike, kuhinjskih krpa, stolce, ležaljke, trimer, motornu pilu i motornu kosilicu, bojler, ručne tačke, kante, hidropak i luster. Dakle, pokupila je ova žena doslovno sve što je pronašla u kući, a ukupna vrijednost ukradenog procijenjena je na više od 20 tisuća kuna.