Pred nama je 22. po redu Terezijana, turistička, kulturna i zabavna priredba grada Bjelovara. Organizatori, Grad i njegova Turistička zajednica Bilogora – Bjelovar, najavljuju je za treći vikend u lipnju, od 16. do 18., a zbog blagdana Tijelova, dakle neradnog dana, svojevrsnu Terezijanu Plus priređuju već od 15. lipnja.

Detalje četverodnevnog programa, kaže direktorica TZ Ana Kelek, uskoro će otkriti na zajedničkoj konferenciji za novinare. Tako su za sada poznati samo glavni izvođači, tamburaški sastav Bosutski bećari, koji u bjelovarskom parku nastupaju 15. lipnja od 21 sat. U isto vrijeme, na istom mjestu sljedećeg dana, u petak, publiku će žariti i paliti grupa S.A.R.S., dok je subota od 22 sata rezervirana za poznatog Maria Rotha i njegovu grupu Vigor.

Kako ta gradska priredba ima za cilj “ispraviti” povijesnu nepravdu vezanu uz činjenicu da carica Marija Terezija nikada nije bila u Bjelovaru, vjerujemo da niti ove godine neće izostati jedinstveni prikaz njezinog dolaska u grad koji je nastao upravo njezinom odlukom prije 261 godinu.