Bjelovarac. hr je još početkom travnja prvi najavio dolazak Halida Bešlića i Hladnog piva na ovogodišnju Terezijanu što je izazvalo veliko zanimanje Bjelovarčana. No, krenimo redom. Prošle godine Terezijana je održana od 16. do 18.lipnja i izmamila je veliki broj Bjelovarčana u središnji park. Razlog je vrlo jednostavan, za svakoga je bilo po nešto. Popularna beogradska grupa S.A.R.S. sa svojim rock, ska, hip hop elementima privukla je veliki broj ljubitelja te vrste glazbe dok su drugi dan na svoje došli ljubitelji domaće zabavne glazbe za koju su se dečki iz grupe Vigor pokazali kao pravi maheri.

Ove godine organizatori su krenuli istim provjerenim receptom te su angažirali još veće zvijezde u svom fahu. Tako je za petak (15. lipnja) dogovorena zagrebačka rock-punk grupa Hladno pivo koja je sa svojim vrhunskim tekstovima već više od dva desetljeća zaštitni znak hrvatske buntovne glazbene scene. Za drugi dan organizatori su se odlučili za nešto potpuno suprotno. Želeći zadovoljiti i ljubitelje potpuno drugačije glazbe u Bjelovar su pozvali legendu narodne glazbe Halida Bešlića, čovjeka koji puni arene diljem regije i čiji se honorar naplaćuje u tisućama eura. Znači, sve je opet ‘pokriveno’ i nitko neće imati pravo na prigovor jer su svi glazbeni ukusu zadovoljeni.

Najveća gledanost

No, postoji jedan ‘problem’, a on se zove Hrvatska nogometna reprezentacija. Naime, kada će Halid Bešlić, jedna od najvećih i najskupljih glazbenih zvijezda u regiji zapjevati na gradskom paviljonu u to isto vrijeme će Luka Modrić, vjerojatno i najveći nogometaš u povijesti Hrvatske, povesti Vatrene na prvoj utakmici Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji u utakmici koju igramo protiv Nigerije. Svi znamo koliko Hrvati vole nogomet, reprezentaciju i što znači Svjetsko nogometno prvenstvo koje se igra svake četiri godine.

Prva utakmica je uvijek najgledanija i tradicionalno ruši sve rekorde gledanosti. To jako dobro znaju i bjelovarski ugostitelji koji, kako neslužbeno doznajemo, organiziraju veliki ekran na korzu, samo 50 -ak metara od paviljona gdje će Halid pjevati u isto vrijeme. Također, neslužbeno doznajemo da su mnogi ugostitelji koji su se svake godine ‘tukli’ da dođu na Terezijanu odlučili ostati u svojim kafićima znajući kakav promet će im izazavati prva utakmica hrvatske reprezentacije. Halid nastupa u 22, reprezentacija u 21h. Da li se je mogao izbjeći sudar termina znaju samo organizatori. Halid vs Luka. Uz koga ćete vi biti, za koga ćete klicati? (V. Cindrić)