Bjelovarska Terezijana ove godine će biti organizirana od 16. do 18. lipnja što znači da su se organizatori vratili starom modelu organizacije te sva događanja odlučili zbiti u jedan vikend. Program Terezijane je organizirala Turistička zajednica Bilogora Bjelovar, a glavni prokrovitelj manifestacije je Grad Bjelovar koji je iz proračuna izdvojio 220 tisuća kuna – izjavila je zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel.

-Budući da je 15. lipnja Tijelovo i neradni dan odlučili smo za taj dan organizirati Terezijanu plus te će tog dana na paviljonu nastupiti Dixieland band Bjelovar i Vojo Šiljak te će održati koncert u spomen na Ivu Robića, a odmah iza u 21h nastupit će tamburaški sastav Bosutski bećari.

U petak, u 19 sati ispred Gradskog muzeja će biti organiziran scenski prikaz – veliki svečani bal u u čast dolaska carice Marije Terezije, a u 21 sat nastupa iznimno popularna grupa Sveže amputirana ruka Satrianija sa svojim hitovima Perspektiva i Lutka.

U subotu razne zanimljivosti na korzu kreću već u 9.30 ujutro, a sve će kulminirati  koncertom grupe Vigor u 22h na paviljonu.

U nedjelju, nakon cjelodnevnih manifestacija očekuje nas koncert Tomislava Bralića i klape Intrade – izjavila je Ana Kelek, direktorica Turističke zajednice Bilogora Bjelovar i dodala da će cijela manifestacija biti održana na Trgu Eugena Kvaternika.

-Također, na Terezijani će biti četiri ugostiteljske lokacije i samo jedna pozornica i to ona na paviljonu – zaključila je Kelek.

Jozo Trogrlić, zapovjednik postrojba Bjelovarski graničari – Husari 1756 izjavio je da će na ovogodišnjoj Terezijani biti 20 konjanika, a da su dolazak najavili i kolege iz Mađarske koji će doći sa osam konjanika i 10 husara te da će zajedno demonstrirati vojno mačevanje i ostale zanimljivosti iz toga doba.

Tvrtko Hoper, stručni referent za kulturu Grada Bjelovara najavio je 43 JAM koji će biti održan na Gradskom bazenu.

-Subkulturni događaj 43 JAM održat ćemo na Gradskom bazenu gdje će doći 20 muralista i grafitera iz cijele Europe i pozivam sve zainteresirane da tih dana dođu na bazen. Isto tako, oni će ofarbati pet pročelja zgrada u samom centru grada – zaključio je Hopek.