Oko 150 učenika osmih razreda sudjelovalo je na današnjem Danu otvorenih vrata Tehničke škole Bjelovar. Za pripreme Dana otvorenih vrata škole nastavnici te obrazovne ustanove uložili su puno truda kako bi budućim srednjoškolcima što bolje predstavili instituciju u kojoj rade.

– Cilj ove manifestacije je kroz izravnu i neposrednu komunikaciju s učenicima osmih razreda, potencijalnim polaznicima naše škole kao i njihovim roditeljima, predstaviti našu školu, programe izobrazbe i uvjete u kojima se programi realiziraju – pojašnjava ravnatelj Ante Škola. Sâme radionice organizirane su tako da učenici osmih razreda mogu vidjeti kakvo ih okruženje čeka kada završe tehničku školu i konkretne poslove koje će obavljati na budućem, stvarnom radnom mjestu.

Natjecanje u jačini mostova

Tehnička škola Bjelovar jedna je od najboljih tehničkih škola u Bjelovaru, redovit je sudionik državnih natjecanja iz mnogih područja. Prošle školske godine sudjelovali su 12 državnih natjecanja i pri tomu osvojili prvo mjesto iz elektrotehnike. Ove školske godine, na najvećem državnom natjecanju World Skills Croatia, sudjelovali su na sva četiri područja iz koja obrazuju učenike, a u robotici su osvojili drugo mjesto u državi.