Pod motom Prostor za ideju u petak 31. srpnja u 18.00 sati u bjelovarskom Boho parku (središnji park) održat će se sedma TEDxNKPPBjelovar konferencija u organizaciji Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar.

Narodna knjižnica “Petar Preradović” Bjelovar nastavlja s popularnim govorima i idejama vrijednim širenja. U petak će nam se predstaviti pet govornika s izuzetno zanimljivim temama.

Etnomuzikologinja i profesorica na Glazbenoj školi Vatroslav Lisinski u Bjelovaru, Alida Sokolović, govorit će o tradicijskoj glazbi i njezinoj vrijednosti danas. Alida će nam u svom govoru otkriti jesu li učenici Glazbene škole spremni suočiti se s izazovima svirke na tradicijskim glazbalima i kako stvoriti nove kontekste za svirku na dudama.

Nikolina Sudarević, nakon skoro 15 godina rada u fitness industriji otvara Vita Olimpica centar u kojem objedinjuje nutricionističko savjetovanje, pripremu zdravih obroka za van te različite vrste treninga za sve dobne skupine. Nikolina će nas naučiti kako voditi brigu o vlastitom tijelu i zdravlju, kako uskladiti treninge i aktivnosti tijekom tjedna i kako se poigrati u pripremi zdravih i kvalitetnih obroka.

O ljubavi prema knjizi te o količini truda, volje i slobodnog vremena koje je potrebno da svoju ljubav i strast pretočite u unosan posao govorit će Adela Mihoković, vlasnica knjižare Knjigica

Marijana Dragičević, kustosica u Gradskom muzeju Bjelovar, po struci arheologinja i povjesničarka, ispričat će nam što je to arheologija, upoznati nas sa zavičajnom arheologijom bjelovarsko-bilogorskog područja i najreprezentativnijim lokalitetima i predmetima iz prapovijesnog, antičkog i srednjovjekovnog razdoblja.

Ivan Ožegović, diplomirani glumac, bavit će se pogledom na glumu drugačijim od onog prikazanog u medijima. Ivan će nam objasniti kako nas shvaćanje glume i dramske umjetnosti može podučiti trikovima za lakši prolazak kroz životne zgode i nezgode, što je to što često propuštamo gledajući filmove te kako tragične životne situacije obrnuti u komične.