Mladi borci bjelovarskog taekwondo kluba Omega imali su iznimno uspješan vikend. U prošlu subotu nastupili su na velikom turniru u Vukovaru, a odmah nakon toga u nedjelju su gostovali u Zagrebu na tradicionalnom Jasteb Openu. S oba ta velika turnira Omega se vratila okićena s šest zlatnih i četiri srebrne medalje.
Vukovar open održao se sedmi put zaredom i i taekwondo klub Omega jedan je od rijetkih klubova koji je sudjelovao na svih tih sedam turnirima. Omega se predstavila s četiri borca i sva četvorica izborila su finale od kojih se njih troje okitilo zlatnom, a jedan srebrnom medaljom. Zlatnu medalju osvojio je mlađi kadet Jan Malogorski koji je ujedno proglašen za najboljeg borca turnira. Zlatna su bile i mlađe kadetkinje Lucija Hajduković i Irma Kovač, dok je srebrenu medalju osvojila kadetkinja Lara Hajduković.
Drugog dana neumorni Omegaši nastupili su na 20. tradicionalnom Jastreb Openu koji se ove godine održao u zagrebačkoj Areni i to u konkurenciji od čak tisuću natjecatelja iz 13 država. Sjajne borbe prikazalo je osam boraca Omega koji su osvojili šest medalja, tri zlatne i tri brončane. Zlatnu medalju osvojila je mlađa kadetkinja Irma Kovač koja je ujedno i proglašena za najbolju mlađu kadetkinju turnira. Pored Irme zlatne medalje osvojili su i mlađi kadet Jan Malogorski i kadetkinja Sara Punčec, dok su brončane medalje osvojili mlađe kadetkinje Petra Klen i Ines Kovač, te mlađi kadet Teo Sambolek. Na turniru su još nastupili kadetkinja Karolina Kiš i kadet Domagoj Punčec koji su ovaj put izgubili u borbama za medalje, a natjecatelje Omege na oba turnira vodila je trenerica Ana Piragić.