Jučer su oči nogometnog svijeta bile uprte u Moskvu to jest u izvlačenje skupina za Svjetsko nogometno prvenstvo koje se sljedeće godine igra u Rusiji. Nakon turbulentnih kvalifikacija, Hrvatska je kroz dodatne kvalifikacije izborila plasmana, a jučer nam je ždrijeb dodijelio jednog od favorita prvenstva, Argentinu te Nigeriju i Island.

Ognjen Vukojević – bivši hrvatski reprezentativac 

Prva utakmica s Nigerijom će biti ključna. Dosta su nezgodni jer su brzi i okomiti, ali vjerujem da ćemo ih na iskustvo i znanje dobiti. Argentina je najjača u našoj skupini, mislim da su oni jedni i od favorita prvenstva i nema potrebe nešto puno pričati o njima kada se sve zna. Island jednostavno moramo dobiti i tu ne smije biti kiksa kao u kvalifikacijama jer smo jednostavno kvalitetniji od njih. Moja prognoza je da prolazimo mi i Argentina i da u osmini finala idemo na Francusku.

 

Slavko Prišćan – predsjednik Nogometnog saveza BBŽ

Svakako da smo mogli bolje proći, ali mogli smo i gore tako da mislim da smo izvukli jednu srednju skupinu. Argentina je favorit skupine, ali ja se uopće ne plašim utakmice s Argentinom jer će naši reprezentativci biti iznimno motivirani, a i uvijek dobro igraju s jakim ekipama. Mislim da su puno važnije utakmice s Nigerijom i Islandom. Tu moramo pokazati ozbiljnost i konkretnost te pobijediti. Mislim da će izbornik Dalić dobro to sve posložiti i pripremiti i da ćemo zajedno s Argentinom proći skupinu.

 

Alen Mrzlečki – trener NK Bjelovar

Teško je reći da li je dobar ždrijeb jer ovo je Svjetsko prvenstvo i sve momčadi su iznimno jake. Mislim da je dobro što prvu utakmicu igramo s Nigerijom jer mislim da je ona ipak najslabija momčad u našoj skupini i da ih budemo dobili, a onda će s tri boda na kontu biti puno lakše suočit se s Argentinom i Messijem. S Islandom smo imali problema u kvalifikacijama, ali mislim da je to tada bio samo pad forme jer smo kvalitetniji od njih i to ćemo vjerujem pokazati na prvenstvu. Mislim da mi i Argentina prolazimo dalje.

 

Damir Župan – dugogodišnji sportski novinar

Skupina je nezgodna, ali mislim da ćemo proći. Argentina je sigurno najjača ovdje. Ona je uostalom i favorit prvenstva, ali možemo se mi i njima suprotstaviti. Jako je bitno dobiti prvu utakmicu iako neće biti lako s Nigerijom koja igra brzi nogomet. Mislim da će zadnja utakmica protiv Islanda sve odlučivati, ali budući da smo mi bolji od njih vjerujem da ćemo ih pobijediti iako su bili ispred nas u kvalifikacijama. Poslije u osmini finala je sve moguće.