U četvrtak kreće Svjetsko nogometno prvenstvo, najgledaniji sportski događaj na planeti. U idućih mjeseca dana diljem svijeta i Hrvatske glavna tema isključivo će biti nogomet, a Bjelovarčani će od prvog dana Svjetskog prvenstva kojeg otvaraju domaćin Rusija i Saudijska Arabija imati priliku u strogom centru grada pratiti sve utakmice putem velikog LED ekrana.

-Ove godine organizirali smo gledanje utakmica na najvećem LED ekranu do sada. Bit će postavljen ispred zgrade bivšeg omladinskog doma, a ekran će biti usmjeren prema fontani panonskih kitova – izjavio je Igor Prka, jedan od organizatora javnog gledanja utakmica. Dodaje da će ekran biti postavljen za vrijeme svih utakmica i to sve do 15. srpnja.

-Očekujemo tokom cijelog prvenstva veliku posjećenost, ali naravno, najveću kada bude igrala Hrvatska. U organizaciji sudjeluju snack i kavana ‘Ritam Grada’, Bistro ‘Franz’ i caffe bar Public. Inače, organizirat ćemo samo visoke stolice za sjedenje, kao i šankove, a kada bude igrala Hrvatska u ponudi će biti nešto i za prigristi. Gledanje utakmica i navijanje je uvijek bolje u društvu stoga pozivamo sve navijače da nam se pridruže i uživaju s nama u narednih mjesec dana– naglasio je Prka. (vec)