U trinaestočlanoj delegaciji Hrvatske na Svjetskom IPC prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom bila su i tri natjecatelja iz Bjelovarsko bilogorske županije. Na svjetskoj smotri održanoj u Londonu od 14. do 23. srpnja snage su u konkurenciji preko 1300 natjecatelja odmjerili Albin Vidović i Josip Slivar iz bjelovarskog Sokola te Deni Černi iz grubišnopoljskog Otosa. Najbolji rezultat ostvario je Vidović koji je u bacanju kugle u kategoriji F36 ostvario plasman na petu poziciju. Bjelovarčanin je kuglu bacio 12.65 metara čime je srušio osobni i nacionalni rekord. Naslov je u njegovoj kategoriji osvojio Sebastian Dietz iz Njemačke s hicem od 15.28 metara. Drugi je bio Cuiquing Li iz Kine s 14.93 metra, a treći Mykola Dibrova iz Ukrajine s 13.59 metara. To znači da je Vidoviću plasman na postolje izmaknuo za manje od jednog metra.

– Jako sam zadovoljan svojim plasmanom i rezultatom u Londonu. Prije samog natjecanja sam imao problema s ozljedom noge, no bacao sam vrlo dobro i moram priznati da sam i očekivao državni rekord. Bez obzira što sam bacio osobni i nacionalni rekord moram naglasiti da sam mogao još bolje. Ukoliko zadržim ovaj nivo forme te ispravim određene tehničke pogreške siguran sam da ću uskoro bacati još dalje – zadovoljno je kazao Vidović.

Njegov klupski kolega Josip Slivar je nastupio u bacanju diska u kategoriji F44. S obzirom da je u svibnju ove godine na Otvorenom prvenstvu Crne Gore bacio osobni rekord od 51.12 metara očekivao je barem ulazak u finale. Međutim, u tri pokušaja najviše je bacio 46.45 metara što mu je donijelo tek deseto mjesto. Na vrhu su završila dva Amerikanca i to Jeremy Cambell sa 63.66 metara i David Blair sa 62.47 metara. Treći je bio naš reprezentativac Ivan Katanušić s rezultatom od 57.33 metra.

Nakon poduže natjecateljske stanke na atletska borilišta se vratio Grubišnopoljac Deni Černi. Iako je u ranijem dijelu karijere nastupao u bacanju diska, Černi se odlučio za promjenu discipline i u Londonu je nastupio u bacanju kugle. Čini se da je uz trenera Borisa Kljajića vrlo dobro svladao novu disciplinu jer je u konkurenciji 12 najboljih svjetskih bacača iz F33 kategorije ostvario plasman na sedmo mjesto. Kuglu je bacio 8.86 metara. Prvo mjesto i svjetski naslov u njegovoj kategoriji osvojio je Kamel Kardjena iz Alžira s hicem od 10.43 metra.