Danas (23.travnja) se obilježava svjetski dan knjige. Taj datum je izabran jer su na današnji dan umrli velikani pisane riječi, Miguel de Cervantes i William Shakespeare, između ostalog, autori Don Quijotea i Hamleta. Za ovaj dan nam je Adela Mihoković, velika ljubiteljica knjiga i vlasnica poznate bjelovarske knjižare izdvojila pet naprodavanijih knjiga u svojoj knjižari te napisali kratku recenziju o njima.

Macbeth –Jo Nesbo
Inspiriran Shakespearovim klasikom, ovo je triler o borbi za moć mračnog i paranoidnog uma.
Kad zapljena droge završi krvoprolićem, karizmatični inspektor Macbeth i njegov tim preuzimaju slučaj. Opterećen paranojom, mračnim tajnama i ženinim ambicijama, Macbeth počinje strahovati da mu moć i slava, koji su mu opsesija, izmiču…

Superjunakinje – Lea Brezar
Roman govori o krizi u životu, kako ju iskoristiti za napredak u psihoterapiji…
Četiri žene se kroz svoje liječenje otvaraju sebi, jedna drugoj i nama..uče rješavati svoj problem. Slikovito prikazane, različite, a iste: superjunakinje dovedene do ruba svoje snage.
Glavni likovi, četiri žene i njihovi muževi, te preispitivanje samoga sebe- ličim li ja na nekoga iz ove priče? , držat će vas u napetosti do zadnje stranice.

Ciganin, ali najljepši – Kristian Novak   Napet, snažan, hrabar, potresan, roman koji uvjerljivo gradi složene odnose i napetosti između različitih kultura, između pojednica i grupe. Pripovijeda ga četvero pripovjedača osebujnih psihoportreta, čije se priče ukrštaju u Međimurju, između tokova Drave i Mure….raskoš jezika, misli i emocija Novaku su za ovaj roman priskrbile epitet jednog od najznačajnijih mladih umjetnika u suvremenoj hrvatskoj umjetničkoj prozi u zadnjih nekoliko godina.

Čudesna moć hormona – Sanja Toljan   Bez obzira na godine, ako su vaši hormoni u neravnoteži, patit će cijelo tijelo. Sanja Toljan, liječnica sa dugogodišnjim iskustvom u uravnoteživanju hormona, otkriva vam sve što trebate znati o svojim hormonima. Izliječite akne, učvrstite pamćenje, izglačajte bore, zaustavite ispadanje kose – samo su neki od savjeta u ovoj jedinstvenoj knjizi.

Usplamtjela srca – Johanna Lindsey
Roman iz serije o vikinškim osvajačima, samo naizgled brutalnim, a koji uz brojne prepreke osvajaju srca zanosnih dama.
Čitatelji i čitateljice koji vole lagano, pitko, a opet intrigantno štivo, zasigurno će u ovoj knjizi pronaći lik koji će još dugo pamtiti…