U Gradskoj vijećnici Grada Bjelovara gradonačelnik Dario Hrebak okupio je sve gradonačelnike Bjelovarsko – bilogorske županije kao i državnog tajnika Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Velimira Žunca i saborskog zastupnika Miru Totgergelia.

-Mislim da je odlična ideja da se nađu  gradonačelnici Daruvara, Čazme, Garešnice, Grubišnog Polja i Bjelovara na sastanku te da saslušamo jedni druge i pomognemo jedni drugima svojim iskustvima i savjetima. Razmjena mišljenja i ideja je uvijek dobrodošla. Gospodin Žunac nas može savjetovati na koje projekte više da obratimo pažnju i na koje više imamo šanse, a gospodin Totgergeli nam može iz prve ruke reći kakve Vlada ima planove od koje također svi puno očekujemo – izjavio je gradonačelnik Hrebak.

No, prije samog radnog sastanaka, gradonačelnik Hrebak izjavio je nekoliko zanimljivih informacija vezane uz gradski korzo, Elektrometal i Bjelovarski sajam.

-Kao što sam i najavio, nama ne treba tri mjeseca prilagodbe. Mi smo odmah s prvim danom krenuli s raznim sastancima i projektima. U 2018. godini krećemo s velikom rekonstrukcijom kanalizacijske mreže u samom centru grada, prije svega korza. Tako da će gradski korzo u idućoj godini biti potpuno rekonstruiran, a radove će izvoditi bjelovarski Komunalac. Mislim da će to doprinijeti vraćanju građana u centar grada – naglasio je Hrebak te se dotakao vrućeg krumpira zvanog Elektrometa.

-Elektrometal je u lošoj situaciji, ali ne mogu ja nakon deset dana što sam gradonačelnik spasiti tvrtku koja propada 6 godina. Ali, to ne znači da ne mogu pokušati. Iako je situacija vrlo kompleksna, Grad Bjelovar u dogovoru s tvrtkom Komunalac d.o.o. ima namjeru kupiti tvrtku kćer Elektrometala, dakle Elektrometal distribucija plina. Naravno, to ćemo napraviti ako uopće dođe do prodaje, ali ne želimo dopusiti da distribucija plina ode nekome u bescijenje. Još ništa nije gotovo, pazimo i motrimo na situaciju, ali ako se Elektrometal ne bude mogao sam spasiti mi smo spremni uskočiti – izjavio je Hrebak te krenuo objašnjavati situaciju oko Bjelovarskog sajma kojem nije dao pozitivno mišljenje financijskog poslovanja.

-Naložio sam reviziju svih tvrtki u kojima Grad Bjelovar ima većinski dio poslovanja. Što se tiče Bjelovarskog sajma, Grad ima 40 posto udjela, a Županija 60 posto. Danas u 10 ujutro je bila skupština društva Bjelovarskog sajma i zatražio sam da se provede kompletna revizija financijskog poslovanja te tvrtke i nisam želio dati pozitivno mišljenje za financijsko poslovanje dok ne vidim što će detaljna revizija reći. Inače, do sada je provedena samo revizija financijskog izvješća, ali ne i financijskog poslovanja, a to je ono što želim vidjeti i očekujem da će sve detljno biti pregledano do rujna i tada ćemo više toga znati – zaključio je Hrebak.