Ovih je dana garešnički Dječji vrtić ”Maslačak” proslavio 60. obljetnicu od svog osnutka. Središnja svečana akademija održala se u garešničkom Hrvatskom domu, a glavnu su ulogu, naravno, imala djeca jer da nije bilo djece svih ovih 60 godina, ne bi bilo niti ”Maslačka”, kažu u jedinom vrtiću na širem garešničkom području.

Na samom početku svečanosti, prisutnima se obratila ravnateljica vrtića Maja Jurković osvrnuvši se na povijest i tradiciju predškolskog odgoja u Garešnici.

-Vrtić je osnovan 1957. godine, a osnivač je bilo društvo Naša djeca. Otvoren je u prostorijama Doma kulture i radila je samo jedna skupina. Od tog razdoblja osnutka do današnjih dana mijenjali su se osnivači, prostori, imena. 1982. vrtić dobiva ime ”25. maj”, a u proljeće 1991. Mijenja ime u ”Maslačak” te to ime i danas ponosno nosi – istaknula je ravnateljica Jurković.

Danas je Dječji vrtić ”Maslačak” organiziran kao odgojno – obrazovna ustanova koja obuhvaća matični vrtić u Garešnici te područne objekte u Garešničkom Brestovcu i Hercegovcu. Odvajanjem Hercegovca od Grada Garešnice 1994. godine, nije došlo do razdvajanja vrtića tako da je vrtićki objekt u Hercegovcu ostao u sastavu vrtića u Garešnici. Odgojno – obrazovni rad trenutno je organiziran u 10 odgojnih skupina u kojima je upisano dvjestotinjak djece polaznika vrtića. Uz redovan program, vrtić provodi i kraći program predškole u 4 skupine. Na svečanosti su se kratkim programom predstavile vrtićke odgojne skupine iz sva tri vrtićka objekta: mlađa, srednja i starija iz Garešnice te mješovite odgojne skupine iz Garešničkog Brestovca i Hercegovca. Redom pjesme, redom plesa djeca su na najbolji mogući način čestitali voljenom vrtiću veliki 60. rođendan.