Bauwerk Boen Group je 2016. preuzela postojeću tvrtku u Đurđevcu te je uz puno truda unutar godinu dana istu pretvorila u jednu od najmodernijih tvornica parketa u Europi. Grupa je tako postavila strateške temelje za budućnost te osigurala održivu proizvodnju vrhunskih proizvoda.

Dominik Sauter, predsjednik nadzornog odbora grupe i Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske prerezali su crvenu vrpcu na jedinstven način – zajedno su raspilili trupac. Tom prilikom bodrili su ih svi prisutni te se nadamo se da je ova simbolična gesta i „timski rad“ dobar znak budućeg uspješnog poslovanja tvrtke Bauwerk Boen Đurđevac u Hrvatskoj.
Cijeli proizvodni krug tvornice Bauwerk Boen u Đurđevcu smješten na ca. 130.000 m2 uz brojne proizvodne hale opremljene najmodernijim strojevima i stručnim radnicima, ostavili su dubok dojam na sve prisutne.

Dojmove svih pozvanih ukratko je rezimirao Klaus Brammertz, CEO Bauwerk Boen Group i predsjednik Bauwerk robne marke a.i.: „Otvorenje nove tvornice parketa u Đurđevcu je velik uspjeh i važan korak za Bauwerk Boen Group na putu da postane najvrijedniji europski proizvođač parketa.”
Gostima koji su došli iz cijele Europe (veleposlanici Švicarske i Norveške, predstavnici inozemnih medija, proizvođači, dobavljači) prezentiran je cijeli kraj te im tako omogućen i obilazak poznate lokalne šume u Repašu ( 4.218 hektara), a potom i posjeta dvorcu Stari grad u Đurđevcu.

O Bauwerk Boen Đurđevac

Novoizgrađena pilana ima kapacitet od 25.000 kubičnih metara, a u parket se dnevno ( dvosmjenski rad) preradi 250 trupaca iz Hrvatskih šuma, odnosno oko 100 kubičnih metara trupaca.
Nakon testne faze, u pogon je puštena lakirnica dužine ca. 120 metara s mogućnošću lakiranja 4.500 m2 parketa dnevno, a u svibnju 2018, započeta je proizvodnja gotovog 3-slojnog asortimana parketa sa “Click” sistemom.
Sveukupno se u Bauwerk Boen u Đurđevcu godišnje može proizvesti volumen od 1.1 milijuna m2 parketa.Tijekom prošle godine zaposleno je preko 150 novih radnika te tvornica u međuvremenu broji preko 275 zaposlenih, čime se dokazala kao tvrtka koja pridonosi održavanju i stvaranju novih radnih mjesta u ovom dijelu Hrvatske.

Održivost i ekološki zahtjevi

Sa ovom novom tvornicom Bauwerk Boen Group dokazuje da im je u fokusu održivost i ekološko gospodarenje. Odvijanje proizvodnje u zemlji porijekla sirovine, poboljšano iskorištenje te racionalizacija troškova transporta drveta u želji za što manjim opterećujem okoliša, samo su neki od pokazatelja ovih visoko postavljenih ciljeva u održivoj proizvodnji i zaštiti okoliša.

O Bauwerk Boen Group

Bauwerk Boen Group je vodeći europski dizajner i proizvođač parketnih podova u premium segmentu kao i drugi najveći europski sudionik na tržištu drvenih podova. S godišnje oko 9,2 milijuna kvadratnih metara prodanog parketa pod dvijema robnim markama Bauwerk i Boen grupa nudi komplementiran asortiman 2-slojnih i 3-slojnih parketa kao i vrhunske drvene podove za sportske dvorane. Ključna tržišta Švicarska, Norveška i Njemačka kao i Austrija, Engleska, Francuska, Kina i SAD obrađuju lokalna društva kćeri. Administrativno glavno sjedište grupe se nalazi u St. Margrethen/Švicarska. Proizvodni pogoni se nalaze u St. Margrethen, Kietaviškes/Litva, Kaliningrad/Rusija i Đurđevac/Hrvatska. U 2017. poslovnoj godini Bauwerk Boen Group je privredila neto promet od CHF 285 milijuna i zapošljava oko 1.800 radnika.