Načelnik Općine Kapela Danijel Kovačec i Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, otvorili su Općinsku nerazvrstanu cestu Gornje Zdelice na zadovoljstvo svih mještana Gornjih Zdelica.  Cesta koja je bila u lošem stanju dugi niz godina došla je na red za obnovu. Dionica duga 1000 metara dobila je potpuno novi izgled, a vrijednost radova iznosila je 300 000 kuna, što je u potpunosti financirala Općina Kapela.

-Meni je drago da je Općina svojim naporima, a načelnik to odlično radi, napravila svoj posao, a to je osiguranje normalnog standarda ljudima našeg kraja. Kada govorimo o Županiji, mi odlično surađujemo s Općinom Kapela. Što se tiče cesta, počeo je segment asfaltiranja cesta, jednu smo napravili u Staroj Diklenici, jedna se gradi u Kobasičarima, a treća će biti u Novoj diklenici. Kada bi svake godine uspjeli riješiti tri ceste brzo bi riješili sve probleme, a vjerujem da se to može u partnerskom odnosu. Ako ovako i nastavimo sve ćemo riješiti jer zajedno možemo bolje.-  izjavio je župan Damir Bajs.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija je nakon gotovo četiri godine pauze, lani krenula s programom cestogradnje na svom području. Tako je prošle godine na području općine Kapela obnovljena dionica Stara Diklenica u duljini od 1100 metara u vrijednosti od 900.000,00 kuna. Riječ je o dionici makadamske ceste koja je presvučena novim slojem asfalta, a investitor radova bila je Županijska uprava za ceste.

Također, u tijeku su radovi i na dionici Visovi – Kobasičari, duljine 1290m, a uskoro se očekuje početak radova na dionici Nova Diklenica. Riječ je o dionicama koje će se financirati u omjeru 50-50 i to Županijske uprave za ceste i Općine Kapela.