Jutros je na konferenciji za novinare župan Damir Bajs, koji je ujedno i predsjednik Turističke zajednice Bjelovarsko bilogorske županije predstavio turističke rezultate koji su ove godine ostvareni u našoj županiji. Tako je prema nacionalnom sustavu evidencije gostiju eVisitor, na području Bjelovarsko – bilogorske županije, od siječnja do studenog 2017. godine ostvareno ukupno 22.735 dolazaka i 73.764 noćenja što je u odnosu na 2016. godinu povećanje za 12 % u dolascima i 6 % u noćenjima. 

-U ukupnom turističkom prometu naše županije još uvijek prednjače domaći gosti, ali je i ove godine ostvaren značajan porast stranih gostiju. Odnosno, strani gosti ostvarili su 7.274 dolazaka i 20.614 noćenja što znači da je ostvareno povećanje za čak 25% u dolascima i 28% u noćenjima stranih turista. Inače, najviše stranih gostiju dolazi iz Njemačke, Italije i Slovenije – izjavio je župan Damir Bajs. Dodaje da Bjelovarsko – bilogorska županija turistima nudi OPG-ove diljem županije koji svojom autohtonom ponudom privlače mnogobrojne turiste, a također županije se može pohvaliti prvim autokampom na ovom području županije Hrvatske.

-Želim podsjetiti da je Bjelovarsko – bilogorska županija u svoj proračun za 2018.  godinu uvela i nove mjere potpore turizmu. ”Turističke manifestacije od važnosti za županiju” je mjera namijenjena za potpore organizatorima većih turističkih manifestacija na području Bjelovarsko – bilogorske županije za što je predviđeno 150 tisuća kuna – zaključio je župan Bajs. (vec)