Piše: Vedran Cindrić

Zaredale su nove krađe i provale na području Bjelovara i Bjelovarsko – bilogorske županije. Posljednja se dogodila tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak kada su provalnici očigledno iskoristili olujno nevrijeme te provalili u ugostiteljski objekt u Osječkoj ulici u Bjelovaru te ukrali blagajnički polog. Te iste noći provaljeno je i u trgovinu mješovitom robom u Dapcima gdje su ukradeni razni artilki u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Da li se radi o istim provalnicima još uvijek nije utvrđeno.

Da se radi o seriji provala potvrđuje i činjenica da je sa subote na nedjelju također provaljeno u Bjelovaru u Ulici Krste Špoljara gdje je nepoznati počinitelj provalio u prostorije jednog poduzeća i iz trgovine ukrao blagajnički polog. Iste večeri u jednom ugostiteljskom objektu u Bjelovaru na Trgu Stjepana Radića ukraden je mobilni telefon.

Nešto drugačija krađa dogodila se kod Štefanja. Tamo je u jednoj privatnoj šumi nepoznati počinitelj porušio, ispilio i odvezao 13 stabala bagrema vrijednih oko 800 kuna.