BJELOVAR – Entuzijastična ekipa iz sportske udruge GO2 Bjelovar organizirala je još jednu veliku i hvalevrijednu sportsku manifestaciju. Naime, nakon dugo godina Bjelovar je opet dobio svoju utrku. Glavni cilj organizatora je da se svim natjecateljima i gledateljima pruži nezaboravna zabava u ‘Run’ dijelu programa, ali još i više u ‘Fun’ dijelu programa.

Cijeli događaj bit će mix sporta, glazbe i zabave. Trčat će se na 5 i 10 kilometara po kružnoj stazi (1 krug 2,5 km) koja prolazi samim centrom Bjelovara. Staza je bez uzbrdica i nizbrdica, sa svega 5 zavoja, te se organizatori nadaju da će radi toga svi natjecatelji moći ostvariti odlične rezultate.

Start utrke bit će na Korzu ispred katedrale u subotu u 18h, a cilj utrke ispred bjelovarskog glazbenog paviljona u samom središtu jednog od najljepših gradskih parkova u Hrvatskoj. Sam park će zapravo biti velika pozornica na otvorenome koja će nudit pregršt sadržaja.

Četiri Fun zone za gledatelje

Organizatori kažu da će staza će biti pokrivena sa 4 Fun zone koje su namijenjene gledateljima. Za dobar dio glazbe pobrinut će se Glazbena škola Vatroslava Lisinskog. Svaka Fun zona nuditi će drugu vrstu glazbe, tako da će navijači u Fun zonama bodriti trkače uz udaraljkašku sekciju, puhačku sekciju, rock band i DJ-a uz hrpu navijačkih rekvizita i popratnih sadržaja namijenjenih za podizanje atmosfere.

Inače, u sklopu događaja bjelovarski Gradski muzej osmislio je izložbu „Da umrem ne bih stao – arheološke i povijesne činjenice o trčanju“ koja će se baviti trčanjem od čovjekova postanka pa sve do danas. Izložba se otvara dan prije utrke i ona je jedan mali dio bogatog poklon paketa svim sudionicima.

U cijelu priču oko utrke uključeni su i lokalni OPG-ovi. Svi sudionici moći će napuniti baterije za utrku domaćim eko proizvodima i naravno ponijeti nešto i za doma, a za one koji se odluče provesti cijeli vikend u Bjelovarsko-bilogorskom kraju OPG-ovi će nuditi sudionicima utrke subvencionirane cijene smještaja.
Za dobru klopu bit će zadužen Caffe i bistro Franz svojom vrhunskom hranom već dobro poznat bjelovarskoj publici, a za samu utrku njihovi vrhunski culinary team složit će 2 trkačka menija koja ni najveće gastromane neće ostaviti ravnodušne – naglasili su organizatori.

Kako bi cijela priča imala domaći štih, za dobru zabavu u ‘Fun’ dijelu programa pobrinuti će se Zeppelin Craft Brewery prvo bjelovarsko craft pivo koje je svojim okusom i vizualom već osvojilo hrvatsku pivsku scenu. Osim vrhunskog craft piva atmosferu će podgrijati i hrvatski craft gin, a sve to će popratiti obilje glazbe u nezaboravnom ambijentu. Otvorenu pozornicu će predstavljati bjelovarski glazbeni paviljon koji će biti okružen plesnim podijem i „gardenom“ gdje će ekipa moći sjediti, stajati, ležati, chagati i chilati – rekli su su organzatori iz GO2 (vec)