Protekloga tjedna daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček održao je sastanak s obrtnicima s daruvarskog područja. Poduzetnicima, pa tako i obrtnicima Lneniček je i ovoga puta poručio da je Gradska uprava otvorena za suradnju, da žele ići naprijed i da su na usluzi građanima, a prvenstveno onima koji stvaraju prihode i nova zapošljavanja.

– S obzirom da Grad ima neke svoje prostore, tu smo da pomognemo i u edukaciji školaraca u budućnosti. S obzirom da je veliki broj ljudi napustio grad, dajemo i stipendije, pa stoga želimo osigurati i sredstva i usluge obrtnicima i želimo im dati do znanja da smo na raspolaganju cijelo vrijeme – istaknuo je Lneniček i dodao kako su porazne i brojke što se tiče broja obrta. Naime, prije 20-ak godina bilo ih je 500-tinjak, a danas ih u Daruvaru ima tek 250-tinjak.

Obrtnici, kao što se u medijima puno puta može čuti, nezadovoljni su činjenicom što u poslovanju moraju odgovarati svojom osobnom imovinom. Stavlja ih se na taj način, smatraju, u nepovoljan položaj, a predsjednik daruvarskog Udruženja obrtnika Isak Hasanić kaže kako se godina bore da budu izjednačeni s trgovačkim društvima.
Obrtnici su se s daruvarskim gradonačelnikom družili na imanju Nikole Ivankovića na kojem je predstavljena i Razvojna agencija Daruvar. Agencija stoji na usluzi obrtnicima, a prezentaciju o EU potporama održala je v.d. ravnateljice Marija Stražičić. (ap)