BJELOVAR – Ne dopuštam da mi itko drži prodike i mlati rukama galameći, pogotovo netko u čijoj plaći ja sudjelujem kao poduzetnik ovog grada. On mojoj plaći ne pridonosi – tim je riječima prije manje od mjesec dana potpredsjednica stranke Centar Danijela Hajdinjak Prihić završila svoj prvi okršaj s bjelovarskim gradonačelnikom Darijom Hrebakom na temu dječjih vrtića.

Kažemo “prvi okršaj”, jer bi se njih dvoje mogli uskoro naći na svakodnevnim sučeljavanjima pred svojim sugrađanima. Prema informacijama iz gradskih kuloara, bjelovarska poduzetnica i doktorica dentalne medicine Danijela Hajdinjak Prihić mogla bi biti prva ozbiljnija izazivačica aktualnom gradonačelniku na svibanjskim lokalnim izborima.

Mladu, ali odlučnu stomatologinju u prvom dvoboju nije impresionirala gradonačelnička i saborska pozicija Darija Hrebaka, pa se može očekivati da će predstojeća kampanja biti dinamičnija nego što smo zamišljali. Jesmo li na pravom tragu mogli bismo doznati vrlo brzo, jer se pretkampanje u drugim većim gradovima već pomalo zagrijavaju. Danijela Hajdinjak Prihić sigurno nije očekivani protukandidat Dariju Hrebaku, jer ne pripada starim političkim ukalupljenim profilima. Tek se treba predstaviti bjelovarskoj javnosti i možda je u ovom trenutku nepoznata u političkom životu grada, ali je baš zato i nepoznanica koja donosi i određeni potencijal iznenađenja.

Najavi li Danijela Hajdinjak Prihić uskoro svoju kandidaturu za gradonačelnicu, čeka nas sadržajna predizborna kampanja koja je Bjelovaru itekako potrebna.