Članice Međunarodnog kluba žena Zagreb protekli su tjedan posjetile Daruvar. Povod njihova posjeta vrlo je jasan – uvjeriti se u što je potrošen novac prikupljen na humanitarnoj akciji, tradicionalnom Božićnom sajmu. Tom se prilikom skupilo 400 tisuća kuna, što je najveći iznos od kako se taj sajam održava. U Daruvar, odnosno vrtić Vladimir Nazor i Glazbenu školu Brune Bjelinskog usmjereno je više od 300 tisuća kuna.

 Pomoćnica ministra

– Od spomenutog iznosa 270 tisuća pripalo je našem vrtiću. Teško mi je bilo što reći, osjećaj nakon akcije je prekrasan. Igralište s novih šest sprava je tu, a njega osim djece vrtića koriste i ostala djeca grada. Moje srce je puno, a drago mi je da su i naše gošće bile zadovoljne, posebno kada su vidjele što smo im pripremili. Dvije pjesmice na engleskom su otpjevali naši korisnici, a našim gošćama zasuzilo je i oko. Drugi dio donacije ide u obnovu stolarije, 85 posto ćemo izmijeniti, a kao što sam već govorila, nadam se da ćemo uspjeti zatvoriti financijsku konstrukciju i izmijeniti stolariju u potpunosti – kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Vladimir Nazor, Jovita Bodulušić.

Suradnja s Međunarodnim klubom žena ne bi bilo da se s njima nije povezala Daruvarčanka, pomoćnica ministra turizma Olivera Shejbal. Inicirala je prvi posjet Daruvaru i bila na određeni način koordinator cijele akcije.

– Drago mi je da su članice kluba došle u Daruvar, uvjerile su se u što je novac potrošen. Moram reći da su zaista ostale zadivljene, s tim kako vrtić radi, s kojom entuzijazmom, no ostale su i dalje iznenađene s malim brojem odgojiteljica na broj djece. Ovo je promocija Daruvara i BBŽ, Daruvar ima što pokazati, županija ima što pokazati i mi smo to uspješno pokazali – dodala je Olivera Shejbal pomoćnica ministra turizma. Dio novca usmjeren je i za potrebe Glazbene škole Brune Bjelinskog.

Prekrasno mjesto

– Glazbena škola tražila je pomoć za rješavanje smještaja našeg novog klavira. Novca nismo imali za taj posao, no zvijezde su nas navele na gospođe iz Međunarodnog kluba žena. Rekonstrukcija pozornice kino dvorane koštala je 30 tisuća kuna, a uspjeli smo dobiti i dodatnu donaciju pa smo za učenike škole kupili jedan bas klarinet, instrument na kojem se već radi – pojasnila je Vanda Cegledi, ravnateljica Glazbene škole Brune Bjelinskog. Međunarodni klub žena Zagreb u posjet Daruvaru stigao je s više od 30 članica. Njihove impresije prenijela je Jasenka Bohaček Knežević.

– Moram reći da je uobičajeno da se ide vidjeti na teren što se napravilo, no ne u ovako velikom broju. No, ove žene htjele su vidjeti Daruvar, vrtić, uvjeriti se u što smo novac usmjerile. Apsolutno smo oduševljeni, Daruvar je jedno prekrasno mjesto, ovo što vidjeli, ovu djecu, stvarno su nas dirnuli. Tu su bile žene sa svih kontinenata, sasvim sigurno iz 17 država svijeta – zauključila je Bohaček – Knežević