BJELOVAR – Nakon višetjedne javne rasprave o sufinanciranju školskih udžbenika u kojoj je bjelovarska oporba optužila Grad na šlamperaj i svojevolju zbog prebacivanja pomoći od 300 kuna s tekućeg računa na žiro račun što je izazvalo veliku pomutnju među roditeljima, Grad Bjelovar danas je na svojim službenim stranicama konačno objavio službenu obavijest o sufinanciranju kupnje udžbenika i radnih bilježnica.

Tako da roditelji ili skrbnici ako žele ostvariti navedeno pravo moraju dostaviti:

-Popunjeni obrazac zahtjeva s potpisom podnositelja,
-Presliku osobne iskaznice (obje strane osobne iskaznice),
-Originalni fiskalni račun kupnje udžbenika i radnih bilježnica (na istom računu mogu se nalaziti udžbenici i radnje bilježnice za roditelje s više djece),
-Presliku tekućeg računa ili žiro računa ili zaštićenog računa na kojem je vidljiv IBAN.

Roditelj/skrbnik koji nema otvoren zaštićeni račun, otvara ga u FINI. Onaj roditelj/skrbnik koji već ima otvoren zaštićeni račun, prije predaje zahtjeva treba u FINI prijaviti da će mu na isti biti uplaćena sredstva od strane Grada Bjelovara za sufinanciranje udžbenika i radnih bilježnica. Svim podnositeljima zahtjeva koji ostvare pravo na sufinanciranje kupnje udžbenika i radnih bilježnica sredstva će biti uplaćena na njihove račune do kraja 2018. godine ovisno o dinamici punjenja proračuna.

Pravo na ovu potporu ne ostvaruju roditelji/skrbnici učenika koji su primatelji Zajamčene minimalne naknade te roditelji/skrbnici učenika koji ostvaruje pravo na dodjelu besplatnih udžbenika primjenom Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Obrazac zahtjeva može se preuzeti na web stranici Grada Bjelovara ili u Info uredu Grada Bjelovara – stoji u obavijesti Grada. (vec)