BJELOVAR – Sinoć oko 22.45 došlo je do sudara vlaka i automobila gdje je za dlaku izbjegnuta velika tragedija. Naime, 23 – godišnji vozač kretao se sa svojim osobnim automobilom Staroplavničkom ulicom u smjeru Križevačke ulice. Dolaskom do pružnog prijelaza, na kojem nema rampe za zatvaranje prometa niti uređaja za davanje znakova, vozač se nije zaustavio kako bi dao prednost vlaku te ga je vlak koji je vozi na relaciji Kloštar Podravski – Bjelovar – Križevci udario u desnu bočnu stranu – priopćila je PU bjelovarsko – bilogorska.

Da se radilo o iznimno snažnom sudaru potvrđuje i informacija da je vlak nakon udara gurao automobil 30 metara nakon čega je auto udario u stup interne telefonske linije HŽ-a gdje se zaustavio i prevrnuo na desni bok.

Na veliku sreću, vozač osobnoga automobila i 24-godišnji putnik iz automobila zadobili su samo lakše tjelesne ozljede. Vozač i strojovođa nisu bili pod utjecajem alkohola, a protiv 23-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prometnog prekršaja. (V. Cindrić)