Terme Bjelovar, ako je suditi prema idejnom projektu i studiji isplativosti, po vodenim površinama bit će veličine daruvarskog Termalnog vodenog parka, ali uz dodatak plivačkih bazena u natkrivenom prostoru, i to jednog olimpijskog veličine 50 sa 25 metara i jednog bazena za rasplivavanje dimenzije 25 sa deset metara. Osim plivačkih, u natkrivenom prostoru bit će i rekreacijski bazen s atrakcijama veličine 500 četvornih metara, dubine 1,3 dječji bazen površine 160 kvadrata te baby bazen površine 40 m2 i dubine 30 cm.

Ako država da, isplativo je

U vanjskom dijelu budućih Termi Bjelovar predviđen je rekreacijski bazen s atrakcijama površine 1.200 četvornih metara, dubine 1,3 metra te splash bazen površine 290 četvornih metara. Vrijednost investicije procijenjena je na 250 milijuna kuna, uključujući PDV, a kompletan iznos trebala bi financirati država iz europskog fonda za oporavak gospodarstva. Ako se kompletna investicija, dakle svih 250 milijuna kuna, bude financirala na taj način, konzultantska kuća Horwath i Horwath Consulting smatra da će to biti operativno i tržišno opravdan projekt.

Godišnji trošak – 12 milijuna kuna

Prema nacrtu Studije prethodne isplativosti turističkog kompleksa budućih Termi Bjelovar u naselju Veliko Korenovo, u prvoj godini poslovanja operativni troškovi procijenjeni su na 1,55 milijuna eura, odnosno na 11,6 milijuna kuna. Taj je trošak podijeljen na ukupne troškove prodaje procijenjene na 513,7 tisuća eura, ukupne troškove plaća zaposlenika procijenjene na 512,7 tisuća eura te ostale neraspoređene troškove od 527 tisuća eura.

Na prihodovnoj pak strani već u prvoj godini poslovanja očekuje se prihod od bazenskog kompleksa od 1,039 tisuća eura (cca 7,8 milijuna kuna) te dodatnih 624 tisuće eura od prodaje hrane i pića.

Te se brojke u desetoj godini poslovanja dižu na ukupni prihod od 3,5 milijuna eura te ukupni rashod od 2,27 milijuna eura uz bruto operativnu dobit od visokih 1,228 milijuna eura. Vrijedi spomenuti i da konzultanti očekuju pozitivan GOP (bruto operativnu dobit) već u prvoj godini, i to u iznosu od 165 tisuća eura.

35 zaposlenika

Vrijedi spomenuti i da se prema Studiji isplativosti očekuje 35 zaposlenih, a trošak njihovih plaća bio bi oko četiri milijuna kuna godišnje. Konzultanti također očekuju i da će Terme Bjelovar dnevno posjećivati 575 kupača, a cijena ulaznice isprva bi trebala biti šest eura po osobi, a kasnije bi se trebala dići na sedam eura.