BJELOVAR –Uslijed snažnog potresa na razrušenom području Petrinje i Gline svoj obol pomoći dale su i Vodne usluge Bjelovar. Naime, krajem prošlog tjedna tamo su boravili djelatnici predvođeni članom Uprave Zoranom Bišćanom.

-Bilo smo nekoliko dana na području Petrinje i Gline i ovih dana se mislimo opet vratiti. Tamo ne samo da su od snažnog potresa stradale nekretnine nego je došlo i do ozbiljnih oštećenja vodno – komunalnih građevina i na sustavima vodoopskrbe i odvodnje. Odazvali smo se akciji traženja curenje na vodoopskrbnoj mreži Gline – kaže Bišćan i nastavlja.

-Ta akcija se odvijala u više segmenata, od mjerenja protoka po zonama s ciljem izolacije područja s većim curenjima, zatim mikrolociranjem i na kraju do same intervencije građevinskog iskopa i saniranja istog – priča nam Bišćan koji ističe da je poprilično stradala infrastruktura koja se nalazi ispod zemlje.

-Došle je do izuvanja glave od cjevovoda. Sam rad i popravak svega toga bio je dosta zahtjeva, a mogu reći i da se radilo i na izrazito nisikim temperaturama i snijegu. No, uspjeli smo zaokružiti tu priču i locirati gdje je curilo 17 litara. Inače, akcija se nastavlja dalje i ovih dana se vraćamo u Glinu i nastavljamo pomagati – kazao je Bišćan. (vec)